DCC, RDA Sweden och Stockholms universitet anordnar workshop om datahanteringsplaner

Publicerad: 2020-04-17

Illustration "Save the date"Uppdatering: just nu gör vi förändringar i programmet för workshoppen. Den senaste informationen publiceras på våra arrangemangssidor inom kort. 

Den 26 maj anordnar Digital Curation Centre tillsammans med den svenska RDA-noden (som är en del av SND) och Stockholms universitet en heldagsworkshop om datahanteringsplaner.

Workshoppen DMPonline and DMPs in Sweden: sharing good practice hålls online och är öppen för alla som arbetar med eller är intresserade av utveckling, policy och beslut samt nationell samordning för datahanteringsplaner. De centrala teman som workshoppen kommer att kretsa kring är krav för datahanteringsplaner på nationell nivå, vilka verktyg som används idag samt möjligheter för samarbete och koordinering.

Under dagen kommer två panelsamtal att hållas. Det första kommer att handla om utvecklingen i norden och initiativ för att stötta utvecklingen i andra länder. Det andra panelsamtalet kommer att titta närmare på DMP-arbetet på institutionell nivå och möjligheter för kunskapsutbyte mellan lärosäten. Dagen avslutas sedan med två parallella workshoppar. Den ena workshoppen riktar sig till nuvarande eller framtida användare av DMPonline, och kommer att ge en överblick över verktyget och dess möjligheter till anpassning. Den andra workshoppen kommer att handla om RDA:s standard för datahanteringsplaner.

Fullständigt program och anmälan till workshoppen kommer att publiceras på denna sida inom kort.