Att skapa en MOOC: Metod och pedagogik

.
Webbinarium
8 November 2022, kl. 09.00–12.00

Arbetar du med online-kurser och digitalt utbildningsmaterial? Eller är du nyfiken på området och vill veta mer? Då ska du vika denna förmiddag, då Anna-Karin Åsander, Umeå universitetsbibliotek, föreläser om öppna lärresurser och MOOC:ar (Massive Online Open Course).

Anna-Karin Åsander var projektledare för ett pilotprojekt om MOOC:ar vid Umeå universitet, och hon presenterar den kurs om informationssökning som då arbetades fram. I pilotprojektet använde man sig av plattformen Articulate Rise, men pedagogiken att ta fram MOOC:ar är inte teknikspecifik och du kan mycket väl återanvända det du lär dig under detta webbinarium i arbetet också med andra plattformar. Steget mellan att göra en modul i Canvas till att göra en MOOC är alls inte långt, och en framtagen MOOC kan mycket väl implementeras i Canvas.

Webbinariet, som har formen av pedagogisk fortbildning, sträcker sig över en förmiddag och inleds med en teoretisk föreläsning om den pedagogiska metoden att skapa online-kurser och att utforma undervisning för ett asynkront format. Därefter får deltagarna själva pröva på att inleda arbetet med en fiktiv kurs ”Introduktion till datahanteringsplaner”.

Inga förkunskaper krävs. Även den som är total nybörjare i fråga om MOOC:ar kan delta.

Webbinariet arrangeras av Svensk nationell datatjänst (SND) i samarbete med Umeå universitetsbibliotek.

Klicka här för att anmäla dig.

Datum: 8 november

Tid: 09.00-12.00

Var: Zoom (kod 013242)

Här kan du ta del av Anna-Karin Åsanders presentation från webbinariet.